Miten minusta tuli digivaikuttajanainen?

Aku Varamäki Enthuasiast -yrityksestä kirjoitti blogin 10.2.2016, jossa listattiin digivaikuttajanaisia Suomessa (Lue blogi tästä.). Olin positiivisesti yllättynyt, että oma nimeni löytyi kyseiseltä listalta. Mietin itse miten tähän tilanteeseen päädyin.

Kun katson vuoden taaksepäin, minua hymyilyttää. Olin ollut vasta kuukauden verran uudessa työpaikassa, uuden tuotteen ja uusien ihmisten ympäröimänä. Olin innoissani, mutta samalla tunsin epämukavuutta. Sen tunteen olen kokenut aikaisemminkin. Se ei pelottanut, mutta aiheutti toisinaan perhosten pyörimistä vatsakuopassa.

Olin ensimmäinen työntekijä United Screens Suomen toimistolla.

Olin tilanteessa, jossa mietin toimenpiteitä myyntiin, markkinointiin, tulevaisuuden näkymään media-alalla. Olin ollut alalla töissä vasta alle kaksi vuotta, tosin täysin eri tuotteen parissa. Opiskelin työn ohella markkinointia ja myyntiä Haaga-Heliassa ja valmistuin Tradenomiksi maaliskuussa 2015.

10414387_10152806724824961_2588648512553827647_n

Päivät, viikot ja kuukaudet vierivät eteenpäin kovaa vauhtia. Joka päivä opin jotain uutta. Välillä kompuroin omiin jalkoihin, mutta se ei menoa haitannut. Tiesin, että tämä kuuluu tähän vaiheeseen. Tutut pyörittelivät silmiä ja kyselivät väheksyvästi, mitä oikeastaan tein työkseni. Se oli kaikille uutta ja jännää. Onneksi perheenjäsenet ja lähiystävät antoivat täyden tuen minulle, vaikka eivät aina ihan ymmärtäneetkään mitä tein. Ehkä he uskoivat minuun ihmisenä ja että pärjään, vaikka kävisi miten. Kerroin innoissani työkuvioista, videoista, tubettajista ja tästä maailmasta.

Tubecon 2015

Tubecon -tapahtuma 15.8.2015

MCN-verkoistoista ja tubettajista alettiin jakamaan yhä enemmän tietoa. Elokuussa toista kertaa järjestetty Tubecon -tapahtuma sai myös aikaan monien silmien avaamisen. Ympärillä oleville henkilöille alkoi avautumaan mitä tein ja mistä on kyse. Itse uskoin voimakkaasti omaan tekemiseen.

Tein virheitä, jotka korjasin. Onnistuin.

Sähläsin. Opin. Uskoin itseeni.

Nyt olen tässä hetkessä – digivaikuttajanainen. Tässä maassa on paljon naisia, jotka tekevät hyvää duunia, vievät digitalisaation muutosta eteenpäin rohkealla ja päättäväisellä asenteella. Ja juuri siksi on hienoa, että tällaiseen kiinnitetään huomiota.

Twitterissä omalla hästägillä #ilmiannanainen pystyy antamaan lisää vinkkejä digivaikuttajanaisista.

Innolla ja rohkeudella,

Satu

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s