Lopeta häpeä ja ole rohkea! Vinkkejä aikuistubettajalle.

Nuoret näyttävät meille aikuisille mallia miten tubevideoita tulisi tehdä, mutta silti videon julkaiseminen tuottaa tuskaa. “Ei tämä ole hyvä”, “Ei näitä kukaan katso”, “En keksi mitä tekisin”, “En osaa”.

Näitä samoja fraaseja kuulen monen aikuisen suusta ja välillä ne meinaa kummitella myös omassa pääkopassa. Se on harmi. Miksi emme kokeile omia rajojamme useammin? Miksi häpeämme etukäteen, kun lopputulos voikin olla jotain hienoa ja viihdyttävää. Ja ainakin olet kokeillut onko tämä sinun juttusi vai ei.

Mitä töissäkin minusta ajatellaan,

kun alan tekemään tubevideoita?

Aikuistubettajista on puhuttu jo jonkin aikaa ja niitä on alkanut näkyä ympärillä yhä useammin. Se on upeaa ja olen siitä todella iloinen. Kannustamista ja rohkeutta siihen tarvitaan kuitenkin edelleen. Videoita mahdollisesti tehdään, mutta ei uskalleta julkaista tai saatika kertoa muille. Mitä jos me aikuiset, työkaverit, ystävät, sometutut kannustetaan ihmisiä enemmän kokeilemaan niitä omia juttuja mistä tykkää.

Oman YouTube-kanavani perustin 2015 vuoden alkupuolella, jotta ymmärtäisin sitä enemmän. Tein videoita, kokeilin ja muokkasin. En kokenut häpeää, vaan ylpeyttä olla niiden ensimmäisten joukossa aikuisena tubettajana. Myönnän, olisin voinut olla aktiivisempi ja se on harmittanut. Sain heti ensimmäisten videoiden jälkeen paljon positiivista palautetta ja kannustusta. Videoiden tekeminen on ollut itselle kivaa tekemistä. Välillä toki olen repinyt tukkaa päästä ja kirosanat viuhunut kotona, kun jokin ei ole toiminut. Ja se vie aikaa.

Ei tarvitse kokea häpeää, vaan ylpeyttä omasta rohkeudesta ja kokeilunhalusta.

Jos olet miettinyt videoiden tekoa, mutta et ole vielä päässyt siihen kiinni. Tässä pari vinkkiä, jotka toivottavasti auttavat sinua aloittamaan ja olemaan rohkea!

1) Videoiden aiheet ja sisältö

Mikä sinua kiinnostaa omassa elämässä? Mitä asioita haluat jakaa muille?

2) Luovu häpeästä.

Olet oikeasti rohkea ja meitä aloittelijoita on muitakin. Et ole siis yksin. Ne suositut tubettajatkin ovat aloittaneet tyhjästä.

3) Et tarvitse kalliita laitteita.

Videot voit kuvata omalla kännykällä. Kännykkäkameran laatu on aivan sopiva alkuun. Videoiden editointiin on ilmaisia ohjelmia, kuten Imovie ja Windowsin Movie maker.

4) Kokeilemalla tiedät mistä tykkäät.

Videoiden tekemiseen on monta tyyliä. Joskus voit olla enemmän kameran edessä, toisinaan enemmän kameran takana. Kokeile, mikä on se sinun juttusi.

5) Jaa, kerro kaverille, innostu ja toista uudelleen.

Jos et kerro muille videoista, ne eivät tiedä niistä. Linkkaa videoita eteenpäin, pyydä ihmisiä tykkäämään, kommentoimaan ja tilaamaan kanavasi, jotta he saavat aina sinun uuden videon itselleen tiedoksi. Ole innostunut ja toista tämä uudelleen.

Nyt on minun aikani olla innostunut, rohkea ja jakaa videoita eteenpäin.

Minun intohimo on aina ollut matkailu ja ruokailu. Päätin, että näiden ympärille alan tekemään uusia videoita. Tässä on minun uusimmat videot liittyen matkailuun… ai niin, muistathan tilata kanavan myös.

Jos tarvitset rohkaisua ja tukea, niin autan siinä enemmän kuin mielellään! 🙂

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s