Kun kuuntelet ja osoitat luottamusta, saat ihmiset puolellesi.

Tykkäätkö väitellä ihmisten kanssa? Pyrit aina voittamaan väittelyn ja osoittamaan olevasi oikeassa. Tiesitkö, että loppuviimein häviät väittelyn aina. Väittelyn häviämisen on helppo ymmärtää silloin, kun luovutat itse keskustelussa tai muutat mahdollisesti mielesi toisen ajatuksen puolelle. Toisaalta häviät keskustelussa myös silloin, kun luulet voittaneesi. Häviät, koska olet hyvin todennäköisesti loukannut keskustelukaverisi ylpeyttä ja hän tuntee mielipahaa. Kukaan ei loppuviimein vastoin omaa tahtoaan muuta mieltänsä, joten väittelyllä harvoin pääsee kovin pitkälle.

Väittelyn häviät aina.

Ratkaisuna on välttää väittelyä, mutta jos kuitenkin päädyt tilanteeseen, jossa olet eri mieltä, niin anna toisen aina puhua loppuun. Kuuntele hänen ehdotus ja lupaa miettiä sitä. Jos olet edelleen sitä mieltä, että kaverisi on väärässä, niin voitte yhdessä tarkistaa asian, jolloin tuskin kukaan laittaa pahakseen tarkistaa väite. Molemmathan haluavat näyttää olevansa oikeassa, eikö? Näin et tyrmää toisen ajatusta tai ideaa suorilta käsin.

Kuuntele ja lupaa miettiä asiaa.

Kun haluat saada toisen ajattelemaan samalla tavalla kuin sinä, kannattaa keskustelu aloittaa yleensä niillä asioilla, joista olette samaa mieltä. Pyri siis saamaan toinen heti alkuun hokemaan väittämillesi “kyllä, kyllä”.  Olet varmaan itsekin huomannut, että jos olet kertaalleen kieltäytynyt tai sanonut “ei”, niin väittämää on huomattavasti hankalampi muuttaa keskustelun aikana.

Keskusteluissa jalo taito on kuunteleminen. Kuuntele toisen ajatukset loppuun. Hän ei nimittäin tule todennäköisesti lopettamaan ennenkuin on saanut sanottua oman ajatuksensa loppuun. Hän ei myöskään kuuntele sinun ehdotustasi. Malta mielesi, niin olet parempi keskustelija ja saat helpommin toisen ajattelemaan samalla tavalla kuin sinä.

Muista! Kun olet toiselle ystävällinen keskustelukumppani, hän ei todennäköisesti kehtaa olla kovin ilkeä sinulle.

————————————————————————————————————————————–
Vinkit ovat tutkittua tietoa ja ne on kerätty kirjasta ”Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa”.

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s