Miten saat ihmiset pitämään sinusta?

Uusiin ihmisiin tutustuminen saattaa monelle olla osittain kiusallista ja epämieluisaa. Toiselle sosiaaliset tilanteet ovat luontevia ja heidän on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Vaikka se olisi helppoa, voi hyvä fiilis ja tutustuminen pyörähtää aivan väärille raiteille ensikohtaamisella. Jatkokontaktoinnin osalta ihmettelet miksi toinen ei vastaakaan enää sinun viesteihin tai et saa häneen yhteyttä.

Sanotaan, että ensikohtaaminen on erittäin tärkeä, koska vastapuoli kokoaa sinusta jonkinlaisen käsityksen sen perusteella. Syvemmän tutustumisen ja useamman tapaamisen jälkeen saatat saada henkilöstä aivan uusia puolia, mutta ensi kohtaamisen huono fiilis vaikuttaa pitkään. Miten jo ensimmäisellä kohtaamisella saat ihmiset pitämään sinusta?

Hymyile.

Tälle tuskin tarvitaan paljon selitystä. Hymy ja nauru ovat sellaisia, jotka helposti tarttuvat myös vastapuoleen. Hymyilevä ja iloinen ihminen on aina mukava tavata. Hymy ja nauru kuuluvat myös puhelimessa, joten aina ei tarvita katseyhteyttä.

Ole aidosti kiinnostunut muista ihmisistä.

Kuulumisten vaihtaminen saattaa toisinaan tuntua turhalta, mutta sillä on helppo rikkoa jännitys ja päästä rentoon tunnelmaan. Tiesitkö, että ihmiset haluavat puhua omista asioistaan ja ovat niistä 100 kertaa kiinnostuneempia kuin sinusta. Pahalta tuntuu, mutta niin se vain on. Rohkaise siis ihmisiä puhumaan itsestään. Sinä voit kuunnella tarkkaan, niin vastapuoli pitää sinua hyvänä keskustelijana. Jos itse haluat olla kiinnostava, ole kiinnostunut.

Saa toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi ja tee se vilpittömästi.

Muistitko ensi kertaa kätellessäsi toisen nimen? Aika monelle tuttu fiilis, että keskittyy sanomaan oman nimensä ja samalla unohtaa kuunnella sen vastapuolen.

Nimen muistaminen on todella tärkeää, kun haluat tehdä vaikutuksen toiseen osapuoleen. Kuuntele siis tarkoin ja toista heti perään esimerkiksi: “Mukava tutustua Raili”. Kun toistat nimen uudelleen heti perään, muistat sen paremmin. Ihmisille oma nimi on tärkein sana kaikilla kielellä. Tärkeyden tunnetta voi myös kasvattaa pienillä kiitoksilla päivän aikana esimerkiksi; ”Anteeksi, että vaivaan…” ”Voisitko ystävällisesti…” tai perus ”kiitos”. Näillä pääset jo pitkälle.

——————————————————————————————————

Vinkit ovat tutkittua tietoa ja ne on kerätty kirjasta ”Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa”. Erittäin hyvä kirja luettavaksi.

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s